Qui sóc

Vaig néixer a Oakland, Califòrnia. Com a fill d'un pilot d'aeronaus, inspector i tècnic, sempre he estat interessat en coses mecàniques. Quan era un nen construïa projectes d'electrònica, aeromodels, vaixells i trens, recerques que em van ensenyar a treballar amb cura, diligència i paciència, i amb molta precisió.

La meva primera experiència musical va ser sentint el meu pare tocar cançons italianes tradicionals a l'acordió. Durant l'adolescència, vaig començar a tocar la guitarra en una banda de rock, ràpidament decantant-me cap al baix elèctric, una fascinació pels sons de baixa freqüència que continuaria formant la meva experiència musical. A l'edat de setze anys, mentre prenia una classe d'apreciació musical a l'institut, vaig descobrir l'instrument baix per excel·lència: el pedal d'orgue. Instantàniament vaig decidir de deixar la guitarra i començar a prendre classes de piano. Als divuit anys, vaig construir un kit d'orgue electrònic Schober "Recital", i quan vaig tenir 21 anys, ja havia canviat de tocar Àcid Rock i Blues Elèctrics a fugues de Bach, Chorals de Franck, i moviments de les simfonies Widor per orgue.

El meu interès per l'orgue no es limitava a tocar-lo; estava igualment fascinat per la seva construcció. Havent digerit ben de pressa "The Art of Organ Building" ("L'Art de la Construcció d'Orgues") d'Audsley, vaig continuar llegint tant com vaig poder sobre el tema. Com a assistent regular a la sèrie de concerts d'orgue de la Grace Cathedral, em vaig posar en contacte amb Edward Stout, el tècnic encarregat del manteniment del fabulós instrument Aeolian/Skinner d'aquesta Catedral, així com de molts dels millors instruments de l'àrea de la Badia de San Francisco. Després d'un breu període treballant per a Stout com a ajudant, vaig decidir tornar als estudis i continuar la meva educació musical.

Ja havent completat el meu grau d'AA en un college local, em vaig matricular en el departament de música a la Universitat Estatal de Califòrnia, Northridge, en la doble especialitat de composició i musicologia. Va ser aquí que vaig tenir el gran plaer de treballar sota dos professors excepcionals: Beverly Grigsby, qui em va introduir als sintetitzadors controlats per ordinador, i George Skapski, un musicòleg de primer ordre. Va ser també allà que vaig començar a construir kits de clavicèmbals Zuckerman juntament amb Janine Johnson. Aviat vam passar a construir els nostres propis instruments, incloent-hi fortepianos, en una col·laboració professional que va durar 9 anys, primer a Los Angeles i més tard en l'Àrea de la Badia de San Francisco.

Després d'assistir a la primera conferència Antwerpiano el 1989, organitzada per Jos van Immerseel a Amberes (Bèlgica), vaig decidir que volia venir a Europa per experimentar més la cultura i tenir millor accés a un major nombre d'instruments originals. Vaig traslladar-me als Països Baixos l'any 1992, instal·lant-me a Utrecht, seu d'un dels festivals de música antiga més importants del món. Durant els següents anys, vaig examinar molts instruments originals i vaig intercanviar informació i idees amb un cert nombre d'organologistes, així com amb altres constructors i restauradors. També se'm convida a presentar conferències i tallers a un cert nombre de trobades internacionals per tota Europa. El 2004, em vaig traslladar una altra vegada, aquesta vegada a Barcelona, on ara divideixo el meu temps entre construir, restaurar, i ensenyar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).