Instruments    -    Construcció d'Instruments

Conrad Graf

Conrad Graf és potser el més famós dels constructors vienesos després de Walter, i igual que Walter i Mozart, a causa de la seva associació amb un famós compositor: Beethoven. Mentre que és veritat que Beethoven tingué un piano Graf a la seva disposició cap al final de la seva vida, sembla ser que aquest episodi no va ser res més que una estratagema de màrqueting del perspicaç empresari que fou Graf (havia invertit fortament en el creixent mercat immobiliari vienès). Probablement va agafar un instrument vell amb cordes quàdruples que corria per la botiga (havia abandonat aquella idea dels instruments amb cordes quàdruples anys abans ja que aquest tipus d'instruments eren gairebé impossibles d'afinar), l'havia netejat, i prestat a Beethoven per, aparentment, ajudar a vèncer els problemes d'oïda del compositor. Quan Beethoven va morir aproximadament un any més tard, Graf va recuperar immediatament l'instrument, i va fer que els seus treballadors incrustessin el nom de Beethoven en el carril dels apagadors. Aleshores Graf va vendre l'instrument com si fos "El piano de Beethoven" per una generosa suma de diners.

Els instruments de Graf representen una estètica més aviat protoromàntica que no pas del Classicisme tardà vienès. Tot el seu disseny està pensat per a proporcionar un to de cant sostingut, que desafortunadament només es pot aconseguir sacrificant-ne la seva claredat i la seva transparència. Si realment t'encanta la música de Schumann i del Brahms primerenc, l'instrument que et convé és un Graf, però si estàs més interessat en Beethoven i Schubert, et recomanaria un instrument clàssic tardà com ara els de Fritz, Brodmann, o Rosenberger. Els instruments de Graf són significativament més pesats que els seus contemporanis a causa de la seva estructura massisa de roure. De fet, malgrat la seva reputació, el seu so no és gaire més fort que el dels instruments d'altres fabricants -i fins i tot potser ho és menys.

He estat implicat en la restauració d'un Graf i la construcció de dues còpies de l'instrument -una d'elles en una versió esquerrana per a Christopher Seed.No, això no és una equivocació!!

Aquest instrument es va construir "al revés" per al pianista esquerrà Christopher Seed.

Aquest (la versió "del dret") es va construir per al Conservatori Reial Danès de Kopenhagen.