Instruments    -    Manteniment i Transport

Com obrir una Tapa

Una guia il·lustrada per a obrir un piano vienès gran sense fer-ne malvé les seves tapes durant el procés


Pas 1

Assegura't que el pany estigui obert. Alça la tapa horitzontal per la seva vora del davant (a) només fins que puguis posar els teus dits sota la vora inferior de la solapa vertical. Continua alçant tant la solapa com la tapa, alçant per la vora inferior de la solapa (b). No continuïs estirant la tapa cap amunt; obre empentant la solapa per la vora inferior (b).


Pas 2

No obris la segona tapa estirant-la cap amunt per la primera tapa i la solapa. Aquesta és l'equivocació que provoca el 90% dels danys a la tapa.La imatge dreta mostra el mètode correcte; continua obrint la primera tapa fins que estigui completament oberta, gairebé plana sobre la segona tapa. La solapa es plegarà contra la tapa. No alcis la segona tapa durant aquest procés! Deixa els dits de la teva mà dreta entre la primera i la segona tapa.


Pas 3

Amb la teva mà esquerra, comença a obrir la segona tapa alçant la seva vora del davant cap amunt. Dóna suport a la primera tapa i aixeca-la amb la teva mà dreta, mantenint-la més o menys paral·lela a l'instrument en tot moment.


Pas 4

Quan la segona tapa ésta mig oberta, mou la teva mà esquerra a l'altre costat per donar suport a la tapa mentre es baixa.


Pas 5

Continua baixant la segona tapa fins que les dues tapes estiguin planes sobre la tapa gran. Deixa que la primera tapa i solapa baixin juntes amb la segona tapa. No permetis que les dues tapes petites formin una V, cosa que espatllaria les xarneres; mantén la primera tapa i la solapa més o menys paral·leles a la tapa gran en tot moment.


Pas 6

Una vegada que les dues tapes petites estan completament obertes, pots obrir la tapa gran alçant-la per la punta estreta. Assegura't d'obrir-la prou per tal de poder baixar el pal de les tapes sense colpir les cordes.


Per tancar l'instrument, segueix els passos en ordre invers.


Nota

Si decideixes seguir qualsevol de les instruccions d'aquesta pàgina, cal que sàpigues que ho fas ASSUMINT TU MATEIX QUALSEVOL RISC. Paul Poletti no assumeix cap tipus de responsabilitat per qualsevol desperfecte a qualsevol instrument ni per qualsevol tipus de lesió en un mateix o a tercers