Afinació i Temperaments

He estat investigant i he treballat amb afinacions i temperaments històrics gairebé tant de temps com el que he estat implicat amb instruments històrics. Al llarg dels anys, m'han contractat nombrosos músics, orquestres i festivals per afinar clavicèmbals, fortepianos i orgues petits per a concerts i enregistraments; l'afinació és un dels principals serveis professionals que ofereixo. També puc aconsellar als meus clients a l'hora de seleccionar un temperament adequat a les necessitats de cada ocasió, extret d'un extens repertori de temperaments tant històrics com hipotèticament reconstruïts.


En aquesta secció de la web pretenc compartir la visió i el coneixement d'aquest complex tema que és el resultat de la meva extensa experiència combinada amb la meva continuada recerca en l'àrea de documents històrics. La informació proporcionada aquí es dividirà en dos grups:

  1. Informació pràctica sobre afinació per a propietaris d'instruments històrics

  2. Informació històrica sobre temperaments

Naturalment, això representa una vasta quantitat d'informació, i aquesta secció continuarà augmentant i evolucionant a mesura que passa el temps.

El meu pamflet prèviament disponible, Temperaments for Dummies, ha estat temporalment retirat mentre el reescric per actualitzar-lo d'acord amb les últimes investigacions. Si t'agradaria estar informat quan la nova versió estigui preparada, omple si et plau el formulari de la pàgina de Contacte.


NOU!